Nieuws

In de Huiskamers van Laarbeek is iedereen welkom. Zonder afspraak, zonder drempels. Je loopt er binnen voor een kop koffie en een praatje, om een boek te lenen bij de bieb, of met vragen over de overheid, zorg, wonen en welzijn. Je kunt er meedoen aan een activiteit of zelf iets organiseren. Zo ontstaan de mooiste initiatieven, zoals het tweewekelijkse ‘Zorgeloos vertier’ in Mariahout.
In Aarle-Rixtel is de Huiskamer gestart in MFC De Dreef! Daarom organiseren we van 30 september tot en met 6 oktober de Week van de Ontmoeting. Kom langs en maak kennis met alle activiteiten. Iedereen is meer dan welkom! Lokale clubs en verenigingen openen hun deuren om een keer te kijken of om eens mee te doen. De koffie staat elke dag van de week voor je klaar.
Desiree (34) kende dorpsondersteuner Maartje Keizers al een tijdje. In de afgelopen jaren liep ze geregeld binnen bij de Huiskamer in Beek en Donk, soms met een vraag, soms met een probleem of een plan. Desiree woonde nog niet zo heel lang in Beek en Donk en zette zich direct in als vrijwilliger. Als overblijfkracht op de basisschool, als huiswerkbegeleider, bij de Scouting en de laatste tijd bij het Jongerencentrum. Meestal met kinderen en jongeren en dus altijd in een begeleidende rol. Daardoor mist ze, zoals ze het zelf noemt ‘gewoon gelijkwaardig’ sociaal contact. Ze gaf dan ook bij Maartje aan dat ze graag wat meer mensen wilde leren kennen.
Steeds meer buurtbewoners bezoeken de huiskamers van de dorpshuizen in Laarbeek, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. Om hen welkom te heten, zoeken Stichting Dorpshuizen Laarbeek en de LEVgroep vrijwillige gastvrouwen of gastheren. ‘Het is de ideale vrijwilligersbijbaan voor mensen die zelf graag een praatje maken’, legt dorpsondersteuner Suzan de Koning uit. ‘Je ontvangt de bezoekers en serveert een lekker kopje koffie. Heeft iemand een vraag, dan wijs je ze de weg. Als gastheer of gastvrouw sta je er trouwens nooit alleen voor. Er is altijd een beheerder of locatiemanager aanwezig.’
In de Huiskamers van Laarbeek is iedereen welkom. Zonder afspraak, zonder drempels. Je loopt er binnen voor een kop koffie en een praatje, om een boek te lenen bij de bieb, of met vragen over de overheid, zorg, wonen en welzijn. Je kunt er meedoen aan een activiteit of zelf iets organiseren. En soms leidt dat tot heel mooie ontmoetingen, zoals bij deze groep ouders en kinderen. Ellen: “Ik was al zo veel dichte deuren, drempels en hobbels tegengekomen in de zoektocht naar hulp voor mijn zoon. Ik dacht dit is een uitgelezen kans om mijn verhaal te delen.”