Aarle-Rixtel

Maandag t/m Vrijdag:09:00 – 23:00 uur
Zaterdag:09:00 – 13:00 uur
Zondag:Gesloten

Dorpsondersteuner Piet Snijders

‘Geboren en getogen in Gemert, inmiddels ook inwoner van Laarbeek en ben al zo’n 22 jaar bij Lev Groep en de voorlopers actief. Heb daar zo’n 20 jaar als jongerenwerker gewerkt en 2 jaar als wijkwerker, cultuurcoach en vrijwilligersondersteuner. En vanuit mijn diverse rollen en mijn afkomst uit de regio al redelijk bekend met Aarle-Rixtel ,en blij dat ik er nu als dorpsondersteuner aan de gang mag. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, in mijn vrijetijd ben ik actief als muzikant en ga graag kamperen met mijn camper.
Heb je vragen over zorg, welzijn, vrijetijd, sociale contacten of lukt iets niet met de overheid of ander instanties bel me , mail me, vraag me.’

Piet Snijders

Bibliotheek

De Bibliotheek Aarle-Rixtel heeft ruime openingstijden en neemt een centrale plek in ontmoetingscentrum de Dreef. Je vindt er een collectie aan boeken, tijdschriften en speelmaterialen voor jong en oud. Er is ook een Informatiepunt Digitale Overheid. Hier kun je terecht als je het lastig vindt om informatie te vinden of iets te regelen met de overheid. Tijdens de bemande openingstijden (elke woensdag van 14.00 – 17.00 uur) helpen onze bibliotheekmedewerkers je graag. We luisteren en denken mee, we helpen je verder of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Maandag, woensdag, donderdag:09:00 – 22:00 uur
Dinsdag en vrijdag:09:00 – 20:00 uur
Zaterdag:09:00 – 14:00 uur

Is de Dreef open? Dan gebruik je de ingang van de Dreef om de bibliotheek te bezoeken.
Is De Dreef gesloten? Dan gebruik je als in- en uitgang de buitendeur van de bibliotheek.

MFC De Dreef

Wil je vergaderen, feesten of gewoon koffie drinken? Dit is allemaal mogelijk bij De Dreef. Toneel, rommelmarkten, kletsavonden, dorpsfeesten zijn enkele activiteiten die hier plaatsvinden.

Als je in contact wilt komen met Multifunctioneel Centrum De Dreef bel dan naar 0492-382149. Op de website van de Dreef kun je ook eventuele evenementen vinden. Zo wordt er naast gewone muziek in de bar in Aarle-Rixtel soms ook live muziek gespeeld en speciale thema avonden georganiseerd. 

Overige huiskamers in Aarle-Rixtel

In de buurtkamer aan de Heindertweg 87 is altijd gezelligheid! Zo beginnen we elke dag om 10.00 uur met een koffieuurtje. Tussen de middag kun je aanschuiven voor een heerlijke warme maaltijd. In de middag vanaf 14.00 uur is het gezellig buurten, doen we spelletjes of we leggen een kaartje.

Het Heemhuis bevindt zich aan de Kouwenberg 37. Het voorhuis kan men gratis bezoeken. In ‘de goei kamer’ staat de koffie en thee voor je klaar. Het museumgedeelte omvat collecties met verschillende thema’s die elkaar periodiek afwisselen.