Over de Huiskamers

Met de Huiskamers in Laarbeek bieden we een laagdrempelige plek waar iedereen welkom is. Mensen kunnen er elkaar ontmoeten, meedoen met activiteiten of zelf een activiteit organiseren. Ook kunnen mensen hier terecht voor informatie, antwoord op vragen over de overheid of welzijn, zorg of wonen.

Ontstaan

De initiatiefpartners van de Huiskamers zijn de gemeente Laarbeek, LEV Laarbeek, Bibliotheek Lage Beemden en Stichting Dorpshuizen Laarbeek. Er wordt samengewerkt met lokale organisaties, verenigingen en inwonersinitiatieven. Het doel is om samen het welzijn en de onderlinge betrokkenheid van de inwoners in Laarbeek te bevorderen. Want, sterke sociale verbanden zijn de sleutel voor vitale zorgzame dorpen. Met het brede aanbod aan (collectieve) activiteiten sluiten we zoveel mogelijk aan bij de vragen van onze inwoners, ook bij de vragen en behoeften van de kwetsbaren onder hen.

In elk dorp is een Huiskamer te vinden in het dorpshuis. In sommige dorpen zijn meerdere ontmoetingsplekken waar huiskameractiviteiten zijn. Deze activiteiten kunnen ook op deze website vermeld worden. Neem een kijkje in onze agenda om het aanbod te bekijken. 

We zien je graag in een van de Huiskamers!